Moet je blij zijn met een GiftForYou cadeaukaart? - (2024)

Oktober is bij ons de maand van de verjaardagen. Zowel mijn man als onze zoon zijn dan jarig. En omdat zij geen verjaardagswensen hebben, kregen zij allebei een belevenis cadeau. In de vorm van een GiftForYou cadeaukaart. Manlief kreeg een Zondagsbrunch voor twee personen en onze zoon een Choices Classic voor twee. Wat GiftForYou is ga ik je vertellen.

Hoe werkt GiftForYou?

Een GiftForYou cadeaukaart is een cadeaubon die de ontvanger de keuze biedt uit verschillende belevenissen. Elke cadeaukaart bevat een selectie van activiteiten, variërend van diners in diverse restaurants tot wellness-arrangementen, overnachtingen en andere ervaringen. De ontvanger kan zelf kiezen welke belevenis hij of zij het liefst wil genieten.

Elke GiftForYou cadeaukaart heeft een thema, zoals “Diner”, “Overnachten”, “Wellness” enzovoort. Binnen elk thema zijn er verschillende locaties of partners waar de ontvanger uit kan kiezen. Het is een flexibel cadeau dat de mogelijkheid biedt om een persoonlijke ervaring te kiezen die bij de smaak en voorkeuren van de ontvanger past. Om er achter te komen wat je hebt gekregen moet je echter eerst de website van Gift for you raadplegen. Daar wordt haarfijn uitgelegd hoe het werkt.

Een GiftForYou is een leuk beleveniscadeau voor één ofmeer personen. Als koper geef je een doosje met een vaste waarde en een vast arrangement. Als ontvanger kies je helemaal zelf wanneer en waar je je GiftForYou wilt besteden. Dezelfde werkwijze geldt voor GiftFor2.

Hoe kun je de GiftForYou gebruiken?

Om de cadeaukaart te kunnen gebruiken moet je dus achter de computer kruipen en een aantal stappen doorlopen. Welke 6 stappen dat zijn vertel ik hier:

  1. Op de achterkant van je voucher vind je je unieke vouchercode. Voer deze in op de website.
  2. Je ziet dan de verloopdatum van je GiftForYou of GiftFor2. Beide cadeaukaarten zijn één jaar geldig vanaf de aanschafdatum. Je moet dus vóór die datum je belevenis verzilverd hebben.
  3. Daarnaast zie je een overzicht van de deelnemende locaties waaruit je kunt kiezen.
  4. Heb je een keuze gemaakt dan moet je telefonisch bij de gekozen locatie reserveren. Vermeld hierbij dat je een e-ticket van GiftForYou of GiftFor2 inlevert.
  5. Als je hebt gereserveerd dan moet je niet vergeten om de locatie op de GiftForYou website. te bevestigen. Je ontvangt dan per e-mail het e-ticket voor de gekozen locatie.
  6. Neem het geprinte e-ticket mee naar de locatie.

Onze ervaring met GiftForYou

Voor de zondagsbrunch voor 2 moet je moet dus eerst naar de website van GiftForYou om vervolgens de 18 of 19 cijfers van je actiecode in te voeren. Daarna zie je pas in welke 40 restaurants je van de zondagsbrunch kunt genieten.

Helaas is het aanbod restaurants dat meedoet, in het Noorden van het land niet erg groot. Als ik de provincie Fryslân aanklik, verschijnt er slechts één restaurant. Dat restaurant is gevestigd in een klein, christelijk dorpje met nog geen 1000 inwoners. Dus hoogst waarschijnlijk zullen wij de enige gasten zijn als we onze zondagse brunch gaan verorberen. Gelukkig zijn er in de stadGroningen driemogelijkheden. En is er een restaurant bij dat mij wel aanspreekt.

Reserveren dan maar. Want dat is vereist. Het is niet mogelijk om de voucher die in het doosje zit gelijk bij een locatie in te leveren. En er is een houdbaarheidsdatum. Je cadeau is niet onbeperkt geldig. Dus je moet niet te lang wachten, of je cadeau in een laatje laten verstoffen zoals ook wel eens gebeurt.

Daarnaast vertegenwoordigt de giftcard een bepaalde waarde die je ook na het inloggen niet ziet.Dus als je wat extra’s wilt bijbestellen dan kunnen er zo maar kosten bijkomen.

Moet je blij met een GiftForYou cadeaukaart?

Als ik mij vraagt of ik blij zou zijn met een GiftForYou kaart, of dat ik deze kaart iemand cadeau zou doen. Dan is mijn antwoord NEE. Dit klinkt natuurlijk niet zo aardig naar de mensen die ons dit cadeau hebben gegeven, want je mag een gegeven paard niet in de bek kijken. Maar ik hoop dat na het lezen van mijn ervaring duidelijk wordt waarom je mij niet blij maakt met deze cadeaukaart. Je moet namelijk heel veel handelingen verrichten om:

  1. Te weten waar je je cadeau kunt verzilveren.
  2. Maar ook dat je niet te lang moet wachten met verzilveren. Anders is de cadeaukaart verlopen en kun je er niets mee.
  3. Dat de deelnemende restaurants voornamelijk in de Randstad zijn. Dus als je in het Noorden woont de keuze erg beperkt is.

Kortom. Allemaal zaken die je eigenlijk eerst moet overwegen voordat je besluit de GiftForYou cadeau te geven. Gelukkig ben ik niet de enige die niet zo blij is met een GiftForYou cadeaukaart. De reacties onder deze (al wat oudere) blog liegen er niet om en zijn best vermakelijk om ook even te lezen.

Wat vind jij van de GiftForYou cadeaucard?

Ook leuk om te lezen

Moet je blij zijn met een GiftForYou cadeaukaart? - (2024)

References

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Rob Wisoky

Last Updated:

Views: 6477

Rating: 4.8 / 5 (48 voted)

Reviews: 95% of readers found this page helpful

Author information

Name: Rob Wisoky

Birthday: 1994-09-30

Address: 5789 Michel Vista, West Domenic, OR 80464-9452

Phone: +97313824072371

Job: Education Orchestrator

Hobby: Lockpicking, Crocheting, Baton twirling, Video gaming, Jogging, Whittling, Model building

Introduction: My name is Rob Wisoky, I am a smiling, helpful, encouraging, zealous, energetic, faithful, fantastic person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.